Zoológai Szakkollégium

Zoológiai Szakkollégium

Utolsó frissítés: 2023 augusztus 28.


 

A Zoológiai Szakkollégium 2023 nyarán alakult újjá a korábbi Nematológiai Szakkollégiumból azzal a céllal, hogy egy szélesebb spektrumát fedjük le az állatvilágnak.
Szakkollégiumunk célja, hogy a hallgatók ebben a témában végzett tudományos munkásságát összekapcsolja, ezzel lehetőséget biztosítva a gördülékenyebb kommunikációra, a szakmai fejlődésre és a társadalmi összefogásra oktatók és más szakmai hozzáértők bevonásával.
Havonta ismeretterjesztő előadásokat tartunk, emellett gyakorlati tudás megszerzését is szorgalmazzuk, ezért olyan programokat is igyekszünk szervezni, melyekkel testközelből is megismerkedhetünk bizonyos állatcsoportokkal.
További célunk, hogy ne csak a tudományos érdeklődés legyen közös, hanem a megszerzett élmények is. Szakmai és szabadidős kirándulásokat, társasozásokat, sütögetéseket szervezünk annak érdekében, hogy barátságok és egy összetartó csapat alakuljon ki.
Tagjaink és az érdeklődők számára szak-, diploma-, valamint TDK-dolgozat témákat és hozzá szükséges infrastruktúrát is biztosítjuk. A Szakkollégium tagjaiként részt veszünk kísérletetek beállításában, támogatjuk és segítjük a hazai és nemzetközi konferenciákra való felkészülést, továbbá a tagok publikálását is szorgalmazzuk.
Legfrissebb információkért és további tartalmakért érdemes a Facebook-oldalunkat követni!
 
Tisztségviselőink:
Selmeczi Dóra, elnök
Dr. Petrikovszki Renáta, mentortanár
 
Elérhetőségünk:         
E-mail: zoo.szakkollegium@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/zooszakk