Részismereti képzés

Részismereti képzés

Utolsó frissítés: 2021 október 19.

Hogyan tudok részismereti képzésre jelentkezni?

A részismereti képzés jelentkezési lapja elérhető az Oktatási Igazgatóság honlapján (http://oig.uni-mate.hu/nyomtatvanyok) „Részismereti képzésre jelentkezés” néven. A részismereti képzés kizárólag önköltséges finanszírozási formában indul. A részismereti képzés önköltségi díja a Hallgatói Juttatások és Térítések Szabályzat 1. sz. melléklete alapján: 10 kredit felvételéig 60.000 Ft/félév, a fölött kreditenként 6.000 Ft/félév, kivéve a végzett tanítók részére műveltségterületi képzéshez, ahol: 150.000 Ft/félév. A fizetendő önköltségi díj összegét a tantárgyfelvétel lezárását követően az Oktatási Igazgatóság állapítja meg és írja ki a NEPTUN TR-en keresztül 15 napos fizetési határidővel.

A részismereti képzésre őszi félévre augusztus 21-ig, tavaszi félévre január 20-ig lehet jelentkezni.

A részismereti képzés nappali vagy levelező munkarendben indul és a részt vevő hallgató azon tantárgyak közül választhat, melyek a félévben az adott munkarendben teljes kurzussal indításra kerülnek.

Mi a teendőm a részismereti képzés (javasolt tantárgyak) elvégzését követően?

A részismereti képzés és a javasolt tantárgyak elvégzését követően ismételten kreditelismerési eljárást kell kezdeményeznie.