Hírek

Tartalom megjelenítő

Taroltak a MATE-GEAC sportolói

Gödöllőn 29. alkalommal rendezték meg a városi sportdíj-átadó ünnepséget. A Művészetek Házában Dr. Gémesi György polgármester, Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora, Tokai Norbert, a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumának elnöke és Epres György sportügyi tanácsnok adta át a díjakat, elismerve a gödöllői színekben, 2021-ben legjobb eredményt elért sportolókat és sportvezetőket.

„Az elmúlt időszak is bővelkedett eredményekben. Nagyon jó azt megélni, hogy a városi sportdíj-átadó ünnepségen szinte nincs olyan kategória, amiben a MATE-GEAC sportolói ne érnének el impozáns eredményeket. Persze ez nem meglepő egy olyan egyesületnél, amely jó néhány aktív olimpikonnal és megannyi élsportolóval büszkélkedhet” – mondta a rektor.

És hogy mik ezek az eredmények? Lássuk!

A Gödöllő Sportjáért díjat Szucsák László, a MATE-GEAC sportlövő mesteredzője vehette át.

Az Év edzője kitüntetést Navarrete József, a MATE-Gödöllői EAC vívó szakosztályának trénere kapta, akinek legismertebb tanítványa, Gémesi Csanád.

Az Év gödöllői sportolója 2021 elismerő címmel az alábbi sportolókat díjazták:

Egyéni felnőtt, olimpiai sportágak:
1. Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívó (MATE-Gödöllői EAC, edzője: Navarrete József)
2. Pápai Márton Európa-bajnoki résztvevő középtávfutó (MATE-Gödöllői EAC, edzője: Kovács Gábor Krisztián)

Egyéni utánpótlás, olimpiai sportágak:
1. Mészáros Eszter olimpiai 7. helyezett, junior világ- és Európa-bajnok sportlövő (MATE-Gödöllői EAC, edzők: Szucsák László, Szucsák Mátyás)
2. Soos Levente atléta (MATE-Gödöllői EAC, edzője: Kovács Zoltán)

Csapat felnőtt:
1. A MATE-GEAC országos bajnok 4x400 méteres női váltója (Dobránszky Laura, Nádházy Evelin, Németh Nóra, Pótha Johanna, Simon Virág, Sulyán Alexa, edzők: Karakasné Hasznos Jutka, Körmendy Katalin, Kovács Zoltán)

2. MATE-Gödöllői EAC országos bajnoki bronzérmes férfi kardcsapata (Gémesi Csanád, Gémesi Bence, Gémesi Huba, Lendvai Dániel, edzőjük: Navarrete József)

Azokat a 18 év alatti gödöllői fiatalokat is díjazták, akik országos bajnoki érmet nyertek 2021-ben, illetve a különböző sportágak – 14 év alatti – jövő reménységei közül elismerésben részesítették a legjobb eredményekkel büszkélkedő tehetségeket. Közülük a MATE-GEAC versenyzői: Ábrahám Zita és Krakóczki Bence (atléták), Koszta-Ajvász Imre (vívó), Ferik Csilla és Holovecz Ákos (sportlövők).

Szívből gratulálunk sportolóinknak!​​​​​​​