Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 június 10.

Röplabda MEFOB Döntő: A TE női és a MATE férficsapata is megvédte címét

A MATE Testnevelési és Sport Intézet Kaposvári Sportközpontja június 9-én bonyolította le a Röplabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) Négyes Döntőjét Kaposváron, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) felkérésére. Nagyszerűen szerepeltek a MATE csapatai, a hölgyek szépen csillogó bronzérmet szereztek, a férfiak pedig megnyerték a tornát.

Az Egyetemi Sportcsarnok komoly viharkárokat szenvedett, ezért a Kaposvár Aréna és a Városi Körcsarnok volt az esemény helyszíne. Kiváló mérkőzéseket, izgalmas párharcokat hozott a Final Four, és a korábbi évekhez hasonlóan több válogatott röplabdázó (Bozóki Bence, Bögöly Gábor, Horváth Kristóf, Hubicska Patrik) és extraligás játékos is erősítette saját egyeteme válogatottját. A döntőn jelen volt Juhász Péter a MEFS főtitkára, Dr. Gombos Péter a MATE Kaposvári Campus campusfőigazgató-helyettese, Boldog Zsolt a Testnevelési és Sport Intézet intézetigazgatója, Víg Attila a Fino Kaposvári Röplabda SE sportigazgatója, Lacombe Zsófia, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC sportigazgatója, Péterné Szarka Klára, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal sportreferense, Merth Attila a MEFS versenybírója, valamint számos röplabdás szakember, edző, egykori és jelenlegi játékos, családtag és szurkoló is.

Az egynapos tornán 4 női és 4 férficsapat vett részt. A Budapest Corvinus Egyetem, a MATE és a Testnevelési Egyetem mind a női, mind pedig a férfimezőnyben képviseltette magát. Rajtuk kívül a hölgyeknél a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a férfiaknál a Debreceni Egyetem jutott be a Final Fourba. A délelőtti elődöntőkön óriási küzdelmeket láthatott a szép számú közönség. A nőknél az első elődöntőben a MATE csapata a válogatott Szedmák Réka nélkül – aki Romániában vett részt Arany Európa Liga mérkőzésen – nem tudta megszorongatni a Testnevelési Egyetem válogatottját és 3:0 arányú vereséget szenvedett. A másik elődöntőben két hasonló erőkből álló együttes csapott össze. Közel két órás csatában a Budapesti Corvinus Egyetem kerekedett felül és 3:2-re győzte le a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát. A férfiaknál a favorit MATE 3:0 arányban simán verte a Debreceni Egyetemet. A másik ágon kiélezett mérkőzésen, a tapasztalt játékosokat felvonultató Testnevelési Egyetem 3:1 arányban hozta az elődöntőt a lelkes és időnként szép játékot bemutató Corvinus Egyetemmel szemben.

A délutáni helyosztók nagyszerű meccseket hoztak. A MATE női csapatának játéka feljavult, így versenyre tudtak kelni a hosszabb kispaddal rendelkező BME együttesével. Hullámzott a játék, hol az egyik, hol a másik csapat volt előnyben, végül a MATE 3:2 arányban szerezte meg a bronzérmet. A férfi kisdöntőben szoros küzdelemben a Debreceni Egyetem 3:1-re verte a Corvinus Egyetem csapatát. A női fináléban elképesztő izgalmak után – a 2. játszma 36:34-es állásnál fejeződött be –, a Testnevelési Egyetem meg tudta védeni a címét, és 3:2-re diadalmaskodott a Corvinus Egyetemmel szemben. A férfi döntőben sokadszorra csapott össze a két gigász, a MATE és a TE válogatottja. A színvonalra nem lehetett panasz, látványos labdamenetek követték egymást. Végül négy játszámban, fej fej mellett haladva a MATE kerekedett felül és 3:1 arányban ünnepelhette a MEFOB bajnoki címet. Az érmeket, kupákat és különdíjakat Boldog Zsolt intézetigazgató, Víg Attila sportigazgató, Merth Attila versenybíró és Szerb György, a MATE Testnevelési és Sport Intézet igazgató-helyettese, a döntő főszervezője adta át. Utoljára lépett parkettre a MATE színeiben Duduka Ingrid, Hanusz Réka és Sántosi Péter. Tőlük oklevéllel és értékes ajándékkal búcsúzott a Kaposvári Sportközpont.

Végeredmény:
Nők:
1.    Testnevelési Egyetem
2.    Budapesti Corvinus Egyetem
3.    Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Csapatunk tagjai:

Duduka Ingrid csapatkapitány, Kaposvári Campus
Hanusz Réka, Kaposvári Campus
Hegyi Bianka, Kaposvári Campus
Kalmár Viktória, Kaposvári Campus
Maurer Katalin, Gödöllői Szent István Campus
Schrauff Júlia, Kaposvári Campus
Sipos Lili, Kaposvári Campus
Tóth Szandra, Gödöllői Szent István Campus
Csapatvezető:    Szalay Attila központvezető, Gödöllői Szent István Campus

4.    Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

Férfiak:
1.    Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Csaputunk tagjai:
Bögöly Gábor csapatkapitány, Kaposvári Campus
Benkő Balázs, Kaposvári Campus
Bozóki Bence, Kaposvári Campus
Hernády Miklós, Gödöllői Szent István Campus
Horváth Kristóf, Kaposvári Campus
Hubicska Patrik, Kaposvári Campus
Kalmár Ákos, Kaposvári Campus
Kulcsár Adrián, Kaposvári Campus
Sántosi Péter, Kaposvári Campus
Csapatvezető:    Szerb György mesteroktató-központvezető, Kaposvári Campus
Edző:    Demeter András, Fino Kaposvár Röplabda SE

2.    Testnevelési Egyetem
3.    Debreceni Egyetem
4.    Budapesti Corvinus Egyetem

A Röplabda MEFOB Final Four különdíjasai:
Legjobb női mezőnyjátékos: Maurer Katalin, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Legjobb női támadó: Dani Laura, Testnevelési Egyetem
Legjobb női feladó: Pisák Luca, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Legjobb férfi mezőnyjátékos: Kun Benedek, Testnevelési Egyetem
Legjobb férfi támadó: Horváth Kristóf, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Legjobb férfi feladó: Tar Kristóf, Debreceni Egyetem


Szívből gratulálunk a csapatoknak és a díjazottaknak!