Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 március 28.

A MATE adott otthont a tájfutó országos bajnokságoknak

A 21 évesek férfi és a női csapatversenyében is a Tabáni Spartacus SKE diadalmaskodott Magyarország 2022. évi Nyílt Országos Csapatbajnokságán, így a Morandini Hanga, Hajnal Dorottya és Sárközy Zsófia, valamint a Divin Péter, Bujdosó Zoltán és Bakó Áron alkotta triók vették át a MATE különdíját Dr. Gyuricza Csaba rektortól a március 27-én megrendezett tájfutó torna eredményhirdetésén.

Az Egyetem babatpusztai területéről rajtoló bajnokságon és az azzal együtt lebonyolított Nyílt Szenior Ultra Hosszútávú Országos Bajnokságon több százan teljesítették a pályákat, melyek hossza 2700 métertől 16500 méterig terjedt. A leghosszabb pálya szintkülönbsége meghaladta a 600 métert.

A terep első részén erdők és nagyobb nyílt területek váltakoztak meredek oldalakkal és sok kisebb domborzati tereptárggyal, míg a másik felét laposabb, hosszan elnyúló dombok alkották, sűrű út- és nyiladékhálózattal.

A bajnokságok rendezését a Magyar Tájfutó Szövetség megbízásából a gödöllői Kirchhofer József Sportegyesület és a BEAC tájfutó szakosztálya vállalta. A különdíjak mellett a verseny valamennyi érmét Dr. Gyuricza Csaba rektor adta át.