Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 április 27.

MATE-s sikerek: A Zselic szívében tért vissza a Mountain Bike MEFOB

Több év kihagyás után került ismét megrendezésre a Mountain Bike Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, ahol kiváló eredményeket értek el a MATE versenyzői, hárman is érmes helyezést szereztek.

Először látogatott az MTB MEFOB a Zselicbe. A 2022. évi egyetemi bajnokság a Zselic MTB Maraton Országos Bajnokság keretein belül, a Seven Hills MTB SC Sportegyesület szervezésében és a MATE Testnevelési és Sport Intézet együttműködésével került megrendezésre 33 km-es távon és 800 méter szintkülönbségű nyomvonalon. A MEFOB hallgatói és oktatói futamokon hét magyarországi felsőoktatási intézmény (BME, DE, EKKE, ELTE, MATE, PTE, TE) hallgatói és oktatói álltak rajthoz. A gyönyörű, festői környezetben a MEFOB résztvevőkkel együtt több mint hétszázan sorakoztak fel a startvonal mögött.

A versenyt megelőző napok esős időjárása jelentősen megnehezítette a versenyzők dolgát, hiszen az amúgy is technikás pálya több helyen rendkívül csúszóssá, sarassá vált. Az egyetemi mezőny legjobb idejét dr. Porcsin Levente, a Debreceni Egyetem oktatója kerékpározta, aki 1 óra 40 perces idővel ért célba. A női hallgatók versenyét Kovács Kinga (EKKE) nyerte, míg a férfi hallgatóknál Vingl Balázs (TE) szelte át elsőként a célvonalat. Nagyszerűen helytálltak a MATE indulói, hiszen a férfi hallgatói kategóriában a gödöllői Litauszki Tibor meglepetés ezüstérmet szerzett. A férfi oktatóknál Dr. Csima Ferenc szintén második lett, Dr. Szerb Bence  pedig a harmadik helyen zárt.


A kategóriák dobogós helyezettjei:

​​​​​​​Női hallgatók: 1. Kovács Kinga (EKKE), 2. Polgár Dóra (ELTE-SEK), 3. Járfás Luca (PTE)

Férfi hallgató: 1. Vingl Balázs (TE), 2. Litauszki Tibor (MATE), 3. Gyallai Soma (EKKE)

Férfi oktató: 1. Dr. Porcsin Levente (DE), 2. Dr. Csima Ferenc (MATE), 3. Dr. Szerb Bence (MATE)


Gratulálunk a szép eredményekhez!