Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 május 07.

A Tanítsunk Magyarországért program kaposvári mentorai Budapestre és a Nemzeti Színházba szerveztek kirándulást a gyerekeknek

A Tanítsunk Magyarországért (TM) mentorprogram keretein belül került megszervezésre a Nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégium 7. osztályos mentorált diákjainak osztálykirándulása.

A gyermekek a mentorprogramnak köszönhetően egy tartalmas, élményekkel teli napot tölthettek Budapesten. A 30 diákot 4 pedagógus és 4 TM mentor kísérte. Budapestig vonattal, Budapesten villamossal és metróval közlekedtek. A közlekedés és a főváros nyüzsgő légköre teljesen új élmény volt a gyerekek számára. Először a Nemzeti Színházba mentek, ahol Winkler Tamás (TM mentor és negyedéves színművész hallgató) tölti gyakorlatát, neki köszönhetően a tanulóknak lehetősége adódott a színház bejárására, majd a Pintér Szilvia színház- és drámapedagógus által tartott drámafoglalkozáson vettek részt. A foglalkozás témája a János Vitéz volt, hiszen ebéd után megnézték a Nemzeti Színházban a János Vitéz előadást, amelynek egyik szereplője Winkler Tamás. Az előadást követően a darabban játszó színészekkel összeálltak a tanulók és kísérőik egy csoportképre. Kicsit elidőzhettek a Hősök terén is, mielőtt elindultak a vasútállomásra. A tanulók rengeteg új élménnyel és gondolattal lettek gazdagabbak a kirándulásnak köszönhetően, amely a mentorprogram támogatásával valósulhatott meg.