Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2022 december 12.

A Magyar Természettudományi Múzeumban járt a Nematológiai Szakkollégium csapata 

A Nematológiai Szakkollégium csapata a Magyar Természettudományi Múzeum Talajzoológiai gyűjteménycsoportjánál tett különleges látogatást a Tehetség Tanács anyagi támogatásával.  

„A gyűjteménycsoport főmúzeológusa, Deákné Lazányi-Bacsó Eszter és Horváth Edit múzeológus fogadtak minket és vezettek körbe a gyűjteményben. Megismerkedtünk az épület történetével és a különböző gyűjteménycsoportok elhelyezkedésével. Bemutatták számunkra a talajminták kifuttatását, majd rengeteg érdekes preparátumot láthattunk” – meséli a látogatásról Petrikovszki Renáta.

Közel félméteres giliszták, ezerlábúak, rovarpókok, pókok, ugróvillások egész hada rejtőzik a polcokon és a szekrényekben. Olyan neves zoológusok és kutatók gyűjtött mintáit tarthatták a kezükben, mint Hermann Ottó, Mahunka Sándor, Csuzdi Csaba és Andrássy István.

  

 

 

 

 

 

 

A gyűjteménylátogatás kiemelkedő része volt a fonálféreg gyűjtemények megtekintése, amelyben a preparátumok nagy része Dr. Andrássy István nematológus gyűjtése és munkája. A fiatalok a professzor feljegyzéseibe is bepillantást nyerhettek, melyből kiderült, hogyan katalogizálta a mintákat vagy hogyan írt le egy fajt.​​​​​​