Kollégiumok

Kollégiumok

Utolsó frissítés: 2021 szeptember 27.

A MATE Gödöllői Kollégiumok a Szent István Campus központjában található, parkosított területen, az egyetemi sportpályák és erdők szomszédságában, mégis a város közvetlen közelében. Gödöllő városa és Budapest a kollégium épületeiből többféle útvonalon, könnyen megközelíthető, mindössze 5 perc sétára találhatók az egyes buszmegállók, az elmúlt évben felújított vasút- és HÉV állomás, és 10 perc sétára a Gödöllői Autóbusz Végállomás. A campus területén boltok, gyógyszertár, posta is megtalálható, a kollégium közvetlenül az egyetem épületei mellett, azoktól pár perc sétára épült fel.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gödöllői Kollégiumok egy összekapcsolt épületkomplexum, amely többszintes épületekből áll, mintegy 1700 fő elhelyezésére nyújtva lehetőséget. A különböző épületszinteken különböző kialakítású, komfortfokozatú és férőhelyű szobák vannak, így szinte minden felmerülő lakhatási igény kielégíthető. Két épület (A-B) 2007-ben lett felújítva, 3 épület (D-E-F) pedig 2006-ban épült. Az épületekben konyha, társalgó, mosókonyha, tanulószobák szolgálják a hallgatók kényelmét. Több kollégiumi épületben működik büfé, a főépületben meleg büfé is, emellett egyetemi menza biztosít további étkezési lehetőséget. A kollégium központi épülete öt rendezvényteremmel rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak hallgatói megbeszélések, rendezvények megtartására. Az autóval érkezőket a kollégiumi épületek mellett ingyenes parkoló várja. 

Kollégiumi épületek:

  • A-B épület: zuhanyzóval és wc-vel ellátott, felújított 2 és 3 ágyas szobák közös konyhával
  • C épület: 2 és 3 ágyas szobák -  a wc, a fürdő és a konyha a folyosón találhatóak
  • D épület: 2x1 és 2x2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával
  • E épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával, valamint 8x1 ágyas apartmanok (földszinten 5 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc, konyha, emeleten 3 db 1 ágyas szoba, fürdőszoba, wc)
  • F épület: 2 és 4 ágyas szobák zuhanyzóval, wc-vel és konyhával
  • G épület: 2 ágyas szobák zuhanyzóval (a wc és a konyha a folyosón található), valamint 3 ágyas szobák zuhanyzóval, konyhával (a wc a folyosón)

Az épületekben az egyes szinteken kollégiumi koordinátorok is laknak, annak érdekében, hogy biztosítsák a Kollégium Házirendjének a betartását. Lakószintenként biztosított egy jól felszerelt közös konyha (kivéve akkor, ha a szobában van minikonyha), ahol lehetőség van a konyhai felszerelések tárolására is. Minden épületben vannak közösségi terek, ahol lehetőség van beszélgetni, tanulni, kikapcsolódni. 

További, részletes információk a kollégiumokról itt olvashatók.