Főcím

Menü megjelenítése

Hallgatói élet

Utolsó frissítés: 2023 február 23.

Sárkányhajó Regatta Fesztivál

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a tavaszi félév végén júniusban rendezi meg a nagyszabású Regatta Fesztivált a szarvasi Holt-Körös partján. Szeretettel várunk minden hallgatót és munkatársat - versenyzőként vagy szurkolóként - a nyárindító fesztiválra, ami a MATE Szarvasi Képzési Helyén kerül megrendezésre.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és rendkívül látványos vízi sport évről évre egyre több egyetemistát, amatőr versenyzőt vonz határon innen és túl, akik evezősként vagy dobosként kívánják kipróbálni magukat. Kétpályás, 200 méter hosszú versenypályán szállnak vízre a versenyzők. A mintegy 13 méter hosszú, 20 fős kenu formájú hajó elején egy sárkányfej, végén pedig egy sárkányfarok található. Az evező csapattagok a hajó két oldalán helyezkednek el, s egy dobos adta ütemre és egy kormányos irányításával hajtják előre, rendkívül összehangoltan a hajót. A rendezvény péntektől vasárnapig tart, péntek este egyetemi retro discoban, szombat este Szarvas város részére is nyitott buliban lehet a verseny izgalmait, fáradalmait kipihenni.


Horgászverseny sorozat

Már hagyománnyá vált, hogy négy alkalomból álló horgászversenyt hirdetünk a szarvasi egységek hallgatói és dolgozói részére. A versenyek során helyben bográcsban készítjük a bográcsos ételeket. Mind a tavaszi, mind az őszi félév során 2-2 alkalommal lehet nevezni az eseményre, amelynek végén összesítve kerül kihirdetésre a győztes, akinek jutalma egy éves területi horgászengedély a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége felajánlásával.