Események

Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022 - Online tájékoztató

Esemény időpontja:

Október 15-ig lehet jelentkezni a www.mkoprogram.hu weboldalon a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2022-es évfolyamába.

Online tájékoztató keretében közelebbről is megismerhető a Miniszterelnökség tíz hónapos karrierindító programja:

 • Időpont: 2021. október 1. 19:00 – 21:00
 • Helyszín: Zoom (A linket a hivatalos FB eseménynél fogjuk közzétenni: https://www.facebook.com/events/386314822974873)
 • Előadó: dr. Kosztrihán Dávid, a Miniszterelnökség Közigazgatási Ösztöndíjprogramért Felelős Osztályának osztályvezetője, az MKÖ 2019-es évfolyamának ösztöndíjasa

Tervezett program:

 • 19:00 - 19:20: dr. Kosztrihán Dávid bemutatja a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramot és ismerteti a 2022-es évfolyamába való jelentkezés legfontosabb részleteit.

dr. Kosztrihán Dávid 2019-ben maga is az MKÖ ösztöndíjasa volt, így első kézből fogja megosztani tapasztalatait az ösztöndíjprogramról, a belföldi- és külföldi programszakaszról, a mentori támogatásról, valamint a közéleti és szakmai képzésekről. Azóta az MKÖ osztályvezetője, így a programot szervezői oldalról is jól ismeri, illetve látja, milyen fejlődésen ment keresztül az utóbbi években.

 • 19:30 - Kérdések & válaszok

Kérdezni Zoomon és személyesen, illetve a FB eseményben kommentben lehetséges.

További részletek és folyamatos tájékoztatás a hivatalos Facebook eseményben érhető el:

https://www.facebook.com/events/386314822974873

 

Tudtátok?

Az MKÖ 60 ösztöndíjas számára hazai és külföldi munkatapasztalatot, versenyképes fizetést, folyamatos mentori támogatást, valamint heti rendszerességgel szakmai és közéleti képzéseket nyújt. Célunk, hogy a fiatalok megtalálják az érdeklődési körüket a minisztériumokban, ahol az MKÖ tíz hónapját követően az ösztöndíjasként megkezdett munkát kormánytisztviselői kinevezéssel folytathatják. Egy karrier kezdete: az MKÖ 2020-as évfolyamának ösztöndíjasait 93%-ban foglalkoztatták tovább a minisztériumokban.

Ha diplomás vagy, de még nem múltál el 30 és érdeklődsz a közigazgatási pálya iránt, valamint szívesen dolgoznál egy minisztériumban és képviselnéd hazádat külföldön is, akkor az MKÖ neked való.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 60 ösztöndíjasának ezt kínálja:

 • belföldi programszakasz: 7 hónap szakmai tapasztalat egy minisztériumban
 • külföldi programszakasz: 3 hónap külföldi gyakorlat
 • szakmai fejlődés folyamatos mentori támogatással
 • minden héten közéleti és szakmai képzések, előadások, programok
 • versenyképes fizetés ösztöndíj formájában: 250 000 Ft belföldön, átlagosan 450 000 Ft külföldön
 • továbbfoglalkoztatás és kormánytisztviselői kinevezés

Kérdezzetek tőlünk:

Karrier, közösség, nemzetközi tapasztalat. Válasszátok az MKÖ-t és ez a döntés egy karrier kezdete lehet. Jelentkezzetek október 15-ig az MKÖ 2022-es évfolyamába a www.mkoprogram.hu weboldalon!

Sikerekben gazdag jelentkezési időszakot kívánunk!

Üdvözlettel:

a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram csapata