Tudományos diákkör (TDK)

Tudományos diákkör (TDK)

​​A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Tehetség Tanácsa a 2021/22. tanév tavaszi félévére meghirdeti az Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát

 

KORÁBBI KONFERENCIÁK

A MATE 2021. november 24-én rendezte meg első Tudományos Diákköri Konferenciáját:

A MATE intézetei közzétették a 2021/22. tanévi Intézeti Tudományos Diákköri Konferencia felhívásaikat

„A TDK, a tudományos diákköri mozgalom 70 éve működik Magyarországon. Lényege a tanár és a diák alkotó együttműködése, amely a tehetséggondozás sajátos formája a felsőoktatásban. Célja, hogy tudományos műhelymunkát és ezzel minőségi többlettudást, alkotási alkalmat adjon az arra vállalkozó egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik felsőoktatási tanulmányaik mellett készek arra, hogy többlettőkét gyűjtsenek szakmai és/vagy tudományos karrierálmaik megvalósításához.” Dr. Szendrő Péter az OTDT elnöke ( https://otdk.hu/otdt)

Felsőoktatási intézményünk minden tanéveben megrendezi Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az intézményi TDK-n kiválóan szereplő hallgatók juthatnak tovább az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK). Az intézményi TDK szervezése során, készülve az országos megmérettetésre, a tudományos diákkörös hallgató témájának leginkább megfelelő tartalmi és formai előírásokat (is) figyelembe véve kérik a MATE Intézetek a pályamunkákat.

A következő OTDK 2023. tavaszán, 16 különböző szekcióban zajlik majd a Kárpát-medencében!

A szekciók sajátosságait tükröző, szekciónként részben eltérő további részvételi szabályokat a szakterületek meghatározó felsőoktatási intézményeit képviselő szakmai bizottságok és a rendező intézmények közösen alakítják ki, és azokat a központi felhívást kiegészítő szekció felhívásokban teszik közzé. Érdemes megnézni az előző OTDK felhívását is, hiszen jelentős változás nem jellemző!

35. OTDK (2021.) központi felhívása: https://otdk.hu/otdk/kozponti-felhivas

35. OTDK szekcióinak felhívásai: https://otdk.hu/hallgatoknak/szekcio-felhivasok

Felkeltettük az érdeklődésedet? Akkor nézd meg „Hogyan TDK-zz?” A TDK folyamata a témaválasztástól az OTDK-ig: https://otdk.hu/hallgatoknak/hogyan-tdk-zz

MATE 2021/22. tanévi Tudományos Diákköri Konferenciák

A MATE intézetei közzétették a 2021/22. tanévi Intézeti Tudományos Diákköri Konferencia felhívásaikat. Az intézetek tudományterületi diszciplínáiknak megfelelően hirdették meg a tématerületeket, melyekre a MATE-n tanuló azon hallgatók jelentkezését várják, akik tanulmányaik folytatása mellett olyan diáktudományos tevékenységet folytatnak, amely az adott intézet profiljához illik, önképzési céllal valósul meg és azt a hallgató színvonalas pályamunkaként elkészíti, majd a Tudományos Diákköri Konferencián bemutatja.

A MATE intézetek maguk jelentkeztetik a saját intézeti diszciplína szerinti tématerülettel foglalkozó hallgatókat, szervezik meg számukra a szekciókat 2021. november 24-én a MATE valamennyi Campusán. Amennyiben kérdése van, keresse a felhívásban megjelölt Intézeti Tudományos Diákköri vezetőt vagy szervezőt!

A MATE Szent István Campuson működő intézeteinek TDK felhívásai:

Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet TDK Felhívása

Gazdaságtudományi Intézet TDK Felhívása

Genetika és Biotechnológia Intézet TDK Felhívása

Környezettudományi Intézet TDK Felhívása

Műszaki Intézet TDK Felhívása

Növénytermesztési-tudományok Intézet TDK Felhívása

Üzleti Szabályozás és Információmenedzsment Intézet TDK Felhívása

Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet TDK Felhívása