Nematológiai Szakkollégium

Nematológiai Szakkollégium

Utolsó frissítés: 2021 szeptember 14.


 

A Nematológiai Szakkollégium 2019-ben jött létre azzal a céllal, hogy a tudomány egy szűkebb területét, a nematológiát megismertesse az érdeklődőkkel egy oldottabb szakmai közösségben.

A nematológia a szabadon élő fonálférgek tudománya. Ezek az állatok apró, gerinctelen, fonál alakú élőlények, melyek élhetnek vízben és talajban is. Vannak köztük számunkra hasznos (ragadozók, baktériumevők), és kifejezetten káros (növénykártevők) egyedek is.

Szakkollégiumunk célja, hogy a hallgatók ebben a témában végzett tudományos munkásságát összekapcsolja, ezzel lehetőséget biztosítva a gördülékenyebb kommunikációra, a szakmai fejlődésre és a társadalmi összefogásra oktatók és más szakmai hozzáértők bevonásával.

Havonta ismeretterjesztő előadásokat szervezünk és tartunk nematológia és a hozzá kapcsolható témákról, úgymint komposztálás, növényvédelmi technológiák. Az elméleti előadások és vitaestek mellett a gyakorlati tudás megszerzését is szorgalmazzuk, ezért laboratóriumban megtartott alkalmakat is szervezünk, melyeken a hangsúly a mikroszkópi vizsgálatokon, kinyerési és határozási technikák alapjain van.

További célunk, hogy ne csak a tudományos érdeklődés legyen közös, hanem a megszerzett élmények is. Szakmai és szabadidős kirándulásokat, társasozásokat, sütögetéseket szervezünk annak érdekében, hogy barátságok és egy összetartó csapat alakuljon ki.

Tagjaink és az érdeklődők számára szak-, diploma-, valamint TDK-dolgozat témákat és hozzá szükséges infrastruktúrát is biztosítjuk. A Szakkollégium tagjaiként részt veszünk kísérletetek beállításában, támogatjuk és segítjük a hazai és nemzetközi konferenciákra való felkészülést, továbbá a tagok publikálását is szorgalmazzuk.

Legfrissebb információkért és további tartalmakért érdemes a Facebook-oldalunkat követni!

 

Tisztségviselőink:

Petrikovszki Renáta, elnök

Erdős Eszter, titkár

Dr. Nagy Péter, tiszteletbeli elnök

Dr. Tóth Ferenc, tiszteletbeli társelnök

 

Elérhetőségünk:         

E-mail: nematologiai.szakkollegium.szie@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/nemaszakk